The LEGO Movie, или как се сглобява перфектна анимационна комедия

Pinterest LinkedIn +

Ако отдавна не сте гледали наистина смешен филм, The LEGO Movie (LEGO: Филмът 3D) е точно това, от което имате нужда. Остроумна, забавна, различна и съчетаваща на пръв поглед несъчетаеми неща, лентата на Фил Лорд (Phil Lord) и Крис Милър (Christopher Miller) няма как да ви остави безразлични.

Не е нужно да харесвате конструктори, за да харесате The LEGO Movie, но определено трябва да имате чувство за хумор и афинитет към супергерои, фентъзи поредици и нестандартни вълшебни създания.

Съчетание от компютърна и stop-motion анимация, филмът на Лорд и Милър е насочен към малко по-големи деца (да кажем, над седемгодишни, защото лентата не е дублирана), но пък е особено подходящ за родители. Или просто за пораснали деца.

Докато разказват една динамична, много забавна и, естествено, малко поучителна история по наистина нетрадиционен начин, създателите на The LEGO Movie пародират всичко, за което можете да се сетите - от Harry Potter (Хари Потър) до The Lord of the Rings (Властелинът на пръстените) и всички супер герои.

Не са пропуснати и розовите, пълни с притеснително щастливи налудничави персонажи анимации. Зловещият позитивизъм струи от кръстоска между коте и еднорог в бонбонени цветове.

Дали защото анимацията е жанр, който дава изключително много свобода, или заради остроумието на Лорд и Милър, The LEGO Movie е най-добрата пародия, която сме гледали от много време насам и действа наистина разведряващо на фона на отчайващи опити като The Starving Games, например.

Освен с Cloudy with a Chance of Meatballs (Облачно с кюфтета) двамата режисьори вероятно са ви познати и с полицейската комедия 21 Jump Street (Внедрени в час). Анимацията определено е по-силната им страна, а The LEGO Movie е повече от достатъчно доказателство за това.

Възможно е да не останете във възторг от чисто визуалната страна на лентата, все пак анимираните LEGO фигурки, не са особено впечатляващи, но пък са толкова забавни, че недостатъците им могат да бъдат пренебрегнати.

Всичко започва с пророчество за появата на Специалния, който единствен може да спре злодея Лорд Бизнес (Уил Феръл). Пророчеството е направено от Витрувиъс - древен магьосник, озвучен от носителя на "Оскар" Морган Фрийман (Morgan Freeman).

Междувременно в пълно неведение за всичко това съществува Емет (Крис Прат) - най-обикновен строител, толкова свикнал да спазва инструкции, че не знае какво да прави без тях. И за ужас на всички точно той се оказва Специалния.

Емет е безнадеждно неподходящ за ролята, която му е отредила съдбата. И изобщо няма късмет. Не само се влюбва в момиче (Елизабет Банкс), с което няма шанс, но трябва да се докаже пред цял куп супергерои и го преследва откачено ченге с раздвоение на личността (и с гласа на Лиъм Нийсън).

Avtora.com: Очакваме вашите коментари под статията за този филм!

Виж програма на кината тук: BLVD Movies

За финал ще кажем само, че трябва се подготвите да се смеете до сълзи и да си тананикате парчето, което звучи в трейлъра, през следващите няколко дни.


Сподели.