The Last Ship

Pinterest LinkedIn +

Със сигурност сте чували израза "Красотата ще спаси света". Какво общо има той със сериала на TNT The Last Ship ли? Ами това, че главните роли са поверени на Ерик Дейн (Eric Dane) и Рона Митра (Rhona Mitra).

Зловещ вирус унищожава повече от половината човечество. Звучи познато, нали? Изобилието от подобни сюжети в литературата, а от там и в киното и телевизията, е толкова голямо, че вече нищо не може да ни изненада. Е, този път няма зомбита, нито група от учени, залостени във високотехнологичен център за изследвания в Арктика.

За разлика от Helix на SyFy, The Last Ship не е нито толкова динамичен, нито толкова убедителен. И съвсем не е толкова зрелищен, колкото се очакваше, при положение че е продуциран от Майкъл Бей (Michael Bay). Въпреки недостатъците си обаче поредицата все пак има с какво да привлече зрителите. Включително и женската част от аудиторията, защото Ерик Дейн е почти толкова изкушаваща гледка в униформа, колкото е и в лекарска престилка.

Идеята:

The Last Ship е базиран на едноименния роман от 1988 година на американския писател Уилям Бринкли (William Brinkley). Продуцент на сериала, както вече споменахме, е Майкъл Бей. Главен сценарист на поредицата е Ханк Стайнберг (Hank Steinberg).

Началото:

Пилотният епизод на The Last Ship е излъчен на 22 юни 2014 година и е гледан от повече от пет милиона зрители. Оценките на критиката са предимно положителни, макар да не може да се каже, че сериалът е предизвикал възторг. Като основни недостатъци на продукцията са изтъквани не особено динамичното действие, слабият диалог и фактът, че поредицата не предлага нищо, което да не сме виждали и преди.

Историята:

Смъртоносен вирус унищожава осемдесет процента от населението на света. Сред малкото, които не са засегнати, са моряците от екипажа на военен кораб. Изпратени на мисия още в началото на епидемията, преди съществуването на вируса да стане публично известно, командирът на кораба (Ерик Дейн) и подчинението му нямат представа какво се е случило. Когато двамата цивилни изследователи, които пътуват на борда, са нападнати, става ясно, че те знаят за вируса и истинската им цел е да открият ваксина, за да спасят човечеството.

Героите и звездите:

Ерик Дейн е добре познат на феновете на сериалите с ролята си в хитовата поредица Grey's Anatomy, а повечето от вас вероятно са го гледали и на големия екран в Marley & Me, Valentine's Day и Burlesque. Този път обаче ще го видим в доста различно амплоа. На него е поверена ролята на Том Чандлър, командир на военен боен кораб.

Когато заминава на учение, качвайки на борда на кораба си двамата изследователи, командир Чандлър не подозира, че само четири месеца по-късно светът ще се промени напълно. Откъснати от близките, с които не могат да комуникират, той и екипажът му разбират за епидемията едва когато тя вече е унищожила по-голямата част от населението на Земята.

Рона Митра също няма нужда от обстойно представяне. Ако по някаква случайност не сте я гледали в Underworld: Rise of the Lycans или Doomsday, то със сигурност сте попадали поне на един сериал с нейно участие, защото броят им е сериозен, а сред тях са заглавия като Nip/Tuck, The Gates и Strike Back.

В The Last Ship тя е в ролята на доктор Рейчъл Скот, микробиолог, чиято цел е да открие ваксина срещу смъртоносния вирус.


Сподели.