The Hobbit: An Unexpected Journey ще бъде дълъг 2 часа и 40 минути

Pinterest LinkedIn +

За специалното The Hobbit издание на списание Empire режисьорът Питър Джаксън (Peter Jackson) разкрива, че първият филм ще е най-краткият за Средната земя досега - 2 часа и 40 минути, което е с 10 минути по-малко от The Fellowship of the Ring (Задругата на пръстена).

Все още няма информация колко дълга ще е лентата с изрязаните сцени, които ще влязат в предстоящото DVD, но и трите части от трилогията The Lord of the Rings (Властелинът на пръстените) са над три часа.

Първият филм от The Hobbit трилогията ще бъде толкова "кратък" поради решението на Джаксън да превърне замислените два филма в три. Това довело и до прехвърлянето на някои сцени от An Unexpected Journey във втората част - The Desolation of Smaug.

Премиерата на филма е на 14 декември и с оставащите само няколко седмици треската по Средната земя вече обхваща целия свят.

В главната роля на младия Билбо Бегинс ще се превъплъти британският актьор Мартин Фрийман (Martin Freeman), а за трилогията ще се завърнат сър Йън Маккелън (Ian McKellen), Хюго Уийвинг (Hugo Weaving), Кейт Бланшет (Cate Blanchett) и др.

Сподели.