The Chronicles of Narnia продължава с адаптация на The Silver Chair

Pinterest LinkedIn +

Минаха три години от излизането на третия филм от поредицата за магическата страна Нарния - The Voyage of the Dawn Threader (Плаването на Разсъмване), който се представи по-слабо от очакваното.

Въпреки че у феновете на The Chronicles of Narnia (Хрониките на Нарния) не беше останала надежда, че ще видят филмова адаптация и на друг от романите на К. С. Луис (C. S. Lewis), изглежда все пак страната на лъва Аслан ще се завърне на голям екран.

The C. S. Lewis Company и The Mark Gordon Company обявиха, че вече се разработва филм по четвъртия роман от литературната поредица, озаглавен The Silver Chair (Сребърният стол).

Главна роля в историята отново има Юстас Скръб от The Voyage of the Dawn Treader, който във филма от 2010 г. беше изигран от британския актьор Уил Поултър (Will Poulter).

"Тези фентъзи истории вдъхновяват милиони фенове по целия свят. Вече се подготвяме за създаването на следващия филм и сме горди и развълнувани, че можем да дадем своя принос към невероятното наследство на Нарния", коментира Марк Гордън.

Въпреки че The Voyage of the Dawn Treader се представи под очакванията на създателите си, той все пак успя да събере цели $400 млн. в световния боксофис. Филмовата поредица като цяло пък има приходи от над $1,5 млрд.

Сподели.