The Carrie Diaries

Pinterest LinkedIn +

Преди да се превърне в модната икона, която всички познаваме от хитовия сериал Sex and the City, Кари Брадшоу (Carrie Bradshaw) е необикновено момиче, което живее в съвсем обикновено предградие в Кънектикът. Историята на нейната любов към Ню Йорк обаче започва именно тогава, а новата поредица на The CW The Carrie Diaries (Дневниците на Кари), базирана на поредицата романи на Кандис Бушнел (Candace Bushnell), проследява именно това начало. Наред с всички тийн трепети и разочарования на Кари, чиято роля е поверена на АнаСофия Роб (AnnaSophia Robb).

Феновете на Sex and the City със сигурност ще открият колкото общи неща, толкова и несъответствия между превърналия в световна сензация сериал на HBO и The Carrie Diaries. Това, което не трябва да забравяте, гледайки сериала, е, че е насочен основно към тийн аудиторията. Това съвсем не означава, че е интересен само за нея, а и The Carrie Diaries притежава собствен, но по-малко очарователен стил.

Колкото до феновете на модата - без значение дали помните модата на осемдесетте (или не, което е по-вероятно), поредицата на The CW ще ви запознае подробно с нейните добри и не толкова добри страни. От дънките с висока талия до ярките гримове - всяка подробност е точно на мястото си.

Идеята:

The Carrie Diaries е базиран на едноименната поредица романи на Кандис Бушнел (Candace Bushnell) и е едновременно предистория и spin-off на Sex and the City. Сценарият на сериала е дело на Бушнел и Ейми Харис (Amy Harris), която е работила и над Sex and the City и Gossip Girl.

Началото:

През септември 2011 година The CW обявяват официално, че разработват предистория на Sex and the City. Сериалът стартира на 14 януари тази година, а пилотният епизод е гледан от над милион зрители. Поредицата получава предимно положителни оценки от критиката.

Прилики и разлики:

Сравненията между двата сериала са неизбежни, въпреки че първият не е особено подходящ за аудиторията, към която е насочена предисторията. За разлика от характерния за ситком 22-минутен формат на Sex and the City епизодите на The Carrie Diaries са по 42 минути, тоест във формата на драматичните сериали.

Вече вероятно сте се досетили, че характерният пиперлив хумор на Sex and the City е заместен от доста по-мек, но все пак забавните остроумни шеги продължават да присъстват в The Carrie Diaries. Кари е точно толкова очарователна, колкото сме свикнали да я виждаме, макар и все още наивна в някои отношения.

Това, което я отличава изненадващо много от познатия ни от Sex and the City персонаж, е фактът, че живее с баща си. За него порасналата вече Брадшоу (Сара Джесика Паркър) споменава в един от епизодите на Sex and the City, че е напуснал нея и майка й, когато е била малка.

Освен това Кари в The Carrie Diaries си има сестра, за която в Sex and the City не се споменава нищо. Основното общо обаче е налице: Кари -  очарователна, забавна, умна, мечтае да пише, обожава Манхатън и модата и винаги е водена от своето любопитство.

Историята:

През 1984 година Кари Брадшоу е 16-годишно момиче, което живее в предградие в Кънектикът. Майка й е починала наскоро и на Кари й се налага да порасне по-бързо отколкото е очаквала, защото по-малката й сестра Дорит (Стефания Оуен) създава повече проблеми от всякога, а баща им Том (Мат Летчър) трябва да свикне да се грижи сам за две тийнейджърки.

Въпреки трудностите Кари има прекрасни приятели, баща й й предлага да започне стаж в адвокатска фирма в Манхатън, а най-интересното момче в училището харесва нея.

Героите и звездите:

АнаСофия Роб (AnnaSophia Robb), която повечето от вас вероятно свързват с Charlie and the Chocolate Factory на Тим Бъртън (Tim Burton) и Soul Surfer, е в ролята на Кари. След като попада за пръв път в Манхатън, Кари се влюбва в Ню Йорк и проблемите в гимназията вече съвсем не са единственото нещо, което я вълнува.

Остин Бътлър (Austin Butler) е познат на феновете на сериалите с участията си в Life Unexpected, CSI: Miami и Switched at Birth. В The Carrie Diaries на Бътлър е поверена ролята на Себастиан Кид - най-готиното момче в гимназията на Кари, което всички момичета харесват. Той обаче харесва Кари.

Елън Уонг (Ellen Wong), която познаваме от тийн комедията Scott Pilgrim vs. the World, е в ролята на Джил, която всички наричат "The Mouse". Джил е една от любимите приятелки на Кари, умна и изключително лоялна към приятелите си.
 
Кати Финдли (Katie Findlay), която може би сте гледали във Fringe и The Killing, е в ролята на Маги - другата най-близка приятелка на Кари. 

Сподели.