Tenacious D издават нов албум през май

Pinterest LinkedIn +

Холивудският актьор Джак Блак обяви, че подготвя за издаване нов албум, озаглавен Rize of the Fenix. Това е третият поред дългосвирещ запис в дискографията на неговия съвместен проект с Кайл Гас – Tenacious D, след едноименния им дебют от 2001 г. и The Pick of Destiny от 2006 година.

Rize of the Fenix ще излезе на музикалния пазар през май, а първият откъс от него може да бъде чут в TenaciousD.com (Spoiler: фениксите не са това, което са!).

Отново през май, Блак и Гас ще поставят началото на серия от фестивални пърформанси с шоу в рамките на тазгодишния Sasquatch Festival, който ще се проведе в последния уикенд на месеца във Вашингтон. Джак Уайт, Bon Iver и Beck са сред останалите участници в програмата на събитието.

Две седмици по-късно, Tenacious D ще представят новия си проект и от другата страна на океана, присъединявайки се към Megadeth, Slash, Soundgarden, Black Label Society, Ugly Kid Joe (една от бандите в афиша на Sofia Rocks 2012) и др. като участници в Download Festival.
Хедлайнери на събитието, което ще се проведе в Donington Park между 8 и 10 юни, ще бъдат The Prodigy, Metallica и Black Sabbath.

Сподели.