Технологичните джаджи, които ще чертаят бъдещето

Pinterest LinkedIn +

В последните месеци стана ясно, че технологиите вече са не само част от ежедневието ни, но и те го определят и движат. В моментите на изолация, когато липсата на физически срещи и комуникация беше силно ограничена, именно технологиите и свързаността, която ни връщаше към нормалността, ни помогна да преодолеем предизвикателствата, пред които бяхме оставени буквално за дни.

Но технологиите не са само телефонът, лаптопа или таблета. Те са във всичко около нас – в кухнята, в хола, на двора, на улицата. И ако търсите някакво вдъхновение, което да ви разкрие необятния свят на технологиите, просто надникнете в сайта на Digital Box, където ще откриете изключително разнообразие на всякакви джаджи, устройства и приспособления за дома, офиса, работата, свободното време. В сайта са представени продукти на американския производител на слушалки Plantronics и много други.

Но нека да погледнем по – широкомащабно и да обърнем поглед към някои аксесоари, които ни изглеждат от бъдещето, но скоро ще бъдат част от нашето ежедневие. 

Електрически велосипед

Ако започвате да преосмисляте пътуването си, може би сега е моментът сериозно да помислите за електрически велосипед. Вече може да намерите и умни модели, които са с автоматична скоростна кутия, устойчиви на спукване гуми, вграден хардуер, монитор за качество на въздуха

Лампа за четене при дислексия

Милиони хора по света страдат от дислексия, а според проучване, една от причините за заболяването може да се свежда до петна от светлочувствителни клетки в окото. Изследване показва, че при хората, които нямат тези проблеми, клетките са подредени по различен начин между двете очи, като информацията от едното око надделява над другото. При страдащите т дислексия обаче, и двете очи имат един и същи модел, което означава, че две части информация се изпращат до мозъка едновременно и създават огледален ефект.

Вече има лампи, които намаляват този огледален ефект, като използва импулсна светлина, за да се позволи на едното око да вземе превес, което позволява на тези, които страдат от дислексия, да четат.

Безжични слушалки

Те не са нещо ново, но при всички тях съществува риск да изпуснете някоя и да не знаете къде е. Но вече има модели, които разполагат с вградена технология, която ще ви покаже къде сте я оставили.

Електрически барабан

Само си представете, че сте вкъщи и (вероятно сами) и взривявате жилището с барабани в ритъма на епичен рок. Това вече е в миналото и днес вече може да разчитате на електрически барабан. А най – хубавото е, че ако нямате място за пълен комплект барабани, може да разчитате на виртуални с набор от Bluetooth сензори. Освен това към тях има софтуер, с който ще се напаснете към точния ритъм. И може да репетирате където и когато поискате, без да безпокоите никого.

Фитнес гривна

Тези устройства стават все по – умни и се усъвършенстват с всеки изминат ден, но новите модели наистина смайват с възможностите си. Например вече може да следите пулса си, както и обема на кислорода в кръвта ви. Това е много полезно във фитнес залата,  но също и за диагностициране на сънна апнея, състояние, при което хората спират да дишат в средата на нощта.

Комплект за домашно пивоварство

Всеки, който някога се е опитвал да прави домашна бира, ще знае, че това не е лесна работа. Но не и ако имате машина за домашно варене, която ви показва буквално стъпка по стъпка целия процес.

Умна бебешка люлка

Бебетата са много мили, но до момента, в който не започнат да плачат. Но не и ако имате специална люлка, която успокоява малките, благодарение на леки вибриращи движения, които се адаптират според съня на бебето. Подобен продукт може да звучи малко ексцентрично, но хора, които са го изпробвали твърдят че работи.

Сподели.