Тед Дансън заменя Лорънс Фишбърн в CSI: Crime Scene Investigation

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор Тед Дансън (Ted Danson), чието име се свързва преди всичко с ролята му на бармана Сам Малоун от телевизионния сериал "Бар Наздраве", донесла му American Comedy Award, две награди Еми (и още 9 номинации), две награди Златен глобус (и още 7 номинации) и куп други номинации и статуетки, ще се присъедини към актьорския състав на CSI: Crime Scene Investigation на мястото на Лорънс Фишбърн (Laurence Fishburne), който обяви преди месец, че няма да поднови договора си със CBS, за да се концентрира върху кариерата си в киното.

63-годишният актьор, чиято телевизионна филмография включва още една поредица, в която изпълнява ролята на лекар – ситкомът Becker, чиито 6 сезона се завъртяха по CBS в периода 1998 г. – 2004 година, ще влезе в образа на главен патолог в CSI от септември, когато шоуто се завръща за своя 12-ти сезон.

Същевременно, Дансън ще запази ролята си в комедийната крими поредица на HBO - Bored to Death, в която си партнира с Зак Галифианакис и Джейсън Шуорцман, а по-късно през 2011 година вероятно ще атакува и боксофис класацията на Северна Америка, тъй като участва в 3D анимацията Jock, озвучавайки петела Пезулу.

Въпреки спада в рейтинга на CSI в САЩ през последните години, криминалната поредица на Джери Брукхаймър продължава да е най-гледаното ТВ шоу в световен мащаб, според CBS. То се излъчва в над 200 държави в цял свят, включително в България, и е една от най-гледаните ТВ драми в Северна Америка.

Сподели.