Търстън Муур от Sonic Youth издава солов албум

Pinterest LinkedIn +

Китаристът, вокалист и автор на повечето от парчетата на Sonic Youth - Търстън Муур (Thurston Moore), ще издаде третия си солов албум около 24 май. Озаглавен Demolished Thoughts, проектът е записан в домашното студио на Beck в Лос Анджелис и е с неговото участие като гост-вокалист и продуцент.

Някои от песните включват партии на цигулка и арфа, записани от Самара Любелски и Мари Латимор. Цигуларката участва и в предишния солов албум на Муур - Trees Outside the Academy, издаден през 2007 година. Този проект не успя да влезе в официалната класация за албуми на САЩ - Billboard 200, но достигна шесто място в чарта за нови артисти - Billboard Heatseekers.

През 2011 година Sonic Youth ще останат пасивни, по думите на Муур. Последният, 16-ти студиен албум на групата - The Eternal, се появи през юни 2009 година, а през февруари 2011 година излезе саундтракът към френския драматичен трилър Simon Werner a Disparu, представен за първи път на филмовия фестивал в Кан, композиран и записан от Sonic Youth.

Сподели.