24 Май 2019, 18:11

Бъдещето на Sonic Youth под въпрос, Муур и Гордън се развеждат

Pinterest LinkedIn +

Съоснователите на емблематичната за течението No Wave и зараждането на алтърнатив рок сцената американска банда Sonic Youth – Търстън Муур (Thurston Moore) и Ким Гордън (Kim Gordon), са взели решение да сложат край на брака си след 27 години съвместен живот, което би могло да доведе до края на съвместната им музикална кариера, обяви компанията Beggars Group – собственик на техния лейбъл Matador, с официално прессъобщение до медиите.

В него се посочва, че промяната в обстоятелствата не касае предстоящото турне на Sonic Youth в Южна Америка, което ще се проведе според предварителните планове между 5-ти и 14-ти ноември.

Плановете на Муур и Гордън за по-далечното бъдеще все още са неясни. Двамата пледират за проява на разбиране и уважение към правото им на личен живот и няма да дават каквито и да било други изявления по повод решението си.

Гордън, 58, и Муур, 53, основават Sonic Youth през 1980 г. в Ню Йорк заедно с Лий Реналдо, а барабанистът Стиив Шели се присъединява след това. Сключват брак четири години по-късно, а първата им среща е от времето, когато Гордън свири в група, наречена CKM.

"Предполагам, че това беше любов от пръв поглед", сподели Ким Гордън преди едно десетилетие в книгата Our Band Could Be Your Life. Двамата имат едно дете – 17-годишната Коко, която също се реализира като музикант, изявявайки се като вокалистка на местната нортхемптънска банда Big Nils.

Сподели.