Super Meat Boy – скоро и за iOS

Pinterest LinkedIn +

Хитовият 2D платформър Super Meat Boy, издаден най-напред за Xbox 360 (в Xbox Live Arcade) през октомври 2010 г., скоро след това за PC, а в края на миналата година за Linux и Mac, ще се появи и за мобилните устройства на Apple във вид на римейк, създаден "от нулата".

Новината дойде от съоснователя на малкото независимо студио Team Meat, производител на Super Meat Boy - Едмунд Макмилън, който стои и зад оригиналната Flash игра Meat Boy от 2008 г.

Също като своя предшественик, SMB е създадена само от двама души, но в случая партньор на Макмилън е програмистът Томи Рефинес. Дани Барановски е създател на саундтрака и към Meat Boy, и към Super Meat Boy, като част от последния бе включена в Rock Band 3.

Той обаче ще бъде променен за iOS версията, носеща работното заглавие Super Meat Boy: The Game, наред с графиките и геймплей механиката, тъй като според Макмилън "оригиналната игра не работи на тъчскрийн".

Новият порт все още няма фиксирана дата на издаване, нито е ясно колко нива ще включва. Първоначално замислен като WiiWare игра, Super Meat Boy така и не излезе за конзолата на Nintendo (работата по този порт бе спряна).

През януари 2012 г. Макмилън обяви, че от играта, която включва над 300 нива (отделно могат да бъдат свалени безплатно стотици други, създадени от потребителите), са продадени 1 млн.+ копия. Тя е носител и на редица награди като Most Challenging Game и Best Downloadable Game, и има отличният рейтинг от 90/100 (за Xbox 360 версията) от Metacritic. 


Сподели.