Струва ли си застраховката за пътна помощ?

Pinterest LinkedIn +

Опциите за пътна помощ са незадължителни добавки към задължителното покритие на застраховката на превозни средства, но закупуването на застраховка за пътна помощ може да ви спести пари и да направи живота ви по-лесен и безопасен.

Въпреки че всеки план е различен, всички политики на застрахователните дружества обхващат подобен списък на аварийните крайпътни услуги, включително теглене, зареждане на изтощен акумулатор и помощ при блокиране на превозни средства.

Видове компании и планове за пътна помощ

Автомобилните застрахователни компании често предоставят пътна помощ на клиентите като добавка към покритието на други автомобилни застраховки. След това застрахователната компания работи с компании за обслужване на пътна помощ, които предоставят действителната помощ на място на шофьорите.

Когато се обадите за съдействие, диспечерът обикновено се свързва с най-близката компания за пътна помощ с услугите, от които се нуждаете, която също има договор с вашия застрахователен доставчик.

Други видове организации също предоставят планове за пътна помощ.

Какво покриват плановете за пътна помощ

Всеки план е различен и купувачите на такива пакети за спешни случаи трябва да прочетат внимателно покритието, за да се уверят, че избират най-добрата опция за своите нужди. Повечето планове включват дребни ремонти или корекции на автомобила, ако той е спрян, както и:

Теглене;

Зареждане на акумулатора;

Помощ при спукана гума;

Услуги при заключване;

Доставка на гориво

И други.

Съображения преди закупуване на застраховка за помощ на пътя

Не всеки има нужда или иска застраховка за пътна помощ. Ето някои моменти, които трябва да вземете предвид, когато решите дали някой от тези планове е подходящ за вас:

Възраст на превозното средство: По-старите автомобили са по-склонни да се счупят и да се нуждаят от теглене. Собствениците на нови автомобили е по-малко вероятно да използват пътна помощ.

Пробег: Ако пътувате много за работа или за удоволствие, е по-вероятно да се нуждаете от пътна помощ в някакъв момент.

Лични нужди: Някои хора нямат проблем да сменят паднала гума. Други хора се нуждаят или предпочитат помощ в случай на тези различни видове пътни аварийни ситуации.

Разходи: Застраховката за помощ на пътя обикновено не е много скъпа, но все пак струва нещо. Цената е фактор за някои хора.

В крайна сметка решението дали да получите или не план за пътна помощ зависи от вас и вашия бюджет.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.