StringS се завръщат с нов сингъл, видеоклип и албум NOVA

Pinterest LinkedIn +

Омагьосващо нежна тема, изсвирена от класически струнен квартет, в диалог с агресивни метъл рифове и динамичен ритъм. Песента на група StringS неслучайно носи името NOVA - тя е представителна за новата стилова посока на формацията - по-тежък рок звук, допълнен от познатите красиви и емоционални мелодии.

В записите на NOVA участват огнените инструменти и темперамент на Венета Георгиева - цигулка, Радина Радева - цигулка, Нора Калчева - виолончело и Дора Първанова – виола.
Към тях се присъединяват и гост-музикантите Васил Първановски (китара) и Мартин Стоянов (бас) от ODD Crew, както и барабанистът Огнян Кьосовски (Контрол).

NOVA e пилотен сингъл от дългоочаквания студиен дебют на StringS, носещ същото заглавие. Албумът NOVA пресъздава пътя на момичетата от изпълнители до автори на собствената си музика и ще бъде представен с концерт на 25 октомври 2011 г. в Sofia Live Club.

Групата ще подари на феновете си свободен вход за музикалния спектакъл с уникален заряд, специална мултимедийна визия, много гости, изненади и музика в целия стилов диапазон от електроника, рок и етно, обединени от изпълненията на Венета, Радина, Нора и Дора.

Същата вечер феновете на StringS ще могат да гледат и видеоклипа към сингъла NOVA – вълнуващо визуално приключение, осигурено от режисьора Армандо Константино и екипа на H2O FILM, което ще излезе в началото на следващата седмица.
StringS - NOVA

Сподели.