"Stone Sour" ще забият на летището в София

Pinterest LinkedIn +

Една от най-уважаваните алтернативни метъл банди в света "Stone Sour" се завръща в България с пълнокръвно шоу и чисто нов албум. Шоуто им ще се проведе в парка на Летище София до Терминал 2.

"Горди сме, че поканата ни към групата за концерт в София бе приета. Колко често се случва страната ни да посетят артисти, чиито музикални проекти имат платинен статус по продажби в САЩ или пък са им донесли номинация за награда "Грами"?

Макар към днешна дата Кори Тейлър да не се отнася особено почтително към институцията "Грами", която номинира другата му банда "Slipknot" за "Best Metal Performance" три пъти през годините, то този факт остава част от неговата музикална кариера. А тя − една дълга и несъмнено успешна кариера − стартира именно със "Stone Sour" през 1992 г." − напомниха организаторите на шоуто "EventEase".

През 2017 г. "Stone Sour" прескочиха прага на 1 млн. продажби на албума си от 2006-а "Come What(ever) May", както отчете IRAA (Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка), което го направи платинен.

Сега бандата има нов албум "Hydrograd", който ще представи на живо не само в родината си САЩ, но и на голямо европейско турне, което минава и през София на 27 юни 2018 г. 

Кори Тейлър се разписа с концерт у нас със "Stone Sour" преди 8 години на националния стадион "Васил Левски" заедно с банди като "Rammstein", "Manowar", "Alice in Chains" на втория ден на фестивала "Sonisphere" през 2010 г. Именно тогава българската публика разбра с пълна сила защо "Stone Sour" са известни с наистина интензивните си изпълнения на живо.

Това издание на фестивала ще се запомни и с гостуването в България на групи като "Anthrax", "Megadeth", "Slayer" и "Metallica".

От днес вече може да стартира обратното броене до втория концерт на "Stone Sour", които ще представят дълга концертна програма. Очаквано в сетлиста ще са включени парчета като "Bother", "30/30-150", "Through Glass" и "Tired".

Концертната зона ще бъде оформена изцяло около съществуващия амфитеатър в парка на Терминал 2 на Летище София. Сцената ще бъде разположена до живописното езеро с естествен декор от излитащи и кацащи самолети. Входът за събитието ще бъде изграден в непосредствена близост до изхода/входа на метростанцията, спирката на автобуси с номера 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2, а вратите за всички фенове ще отворят точно в 19:00ч. на 27 юни.

Билети "Ранно пиле" на цена от 45 лв. може да намерите само в магазин "ЯКО" (гр. София, ул. "Граф Игнатиев" №43).

Сподели.