20 Март 2018, 23:38

Стол DXRacer – няма да искате да станете от него

Google+ Pinterest LinkedIn +

Еднакво подходящи за геймъри и за офиса, тези столове предлагат нужното удобство при продължително застояване пред компютъра.

Сърцето на всеки геймърски кът безспорно е персоналният компютър, но истината е, че допълнителните аксесоари и нюанси са това, което създава неповторимата атмосфера в стаята. Някои от логичните примери са мишката и клавиатурата, но има и други неща, за които първоначално дори не бихте се замислили – като например стола, на който седите. Иронично е, че в същото време именно той е този предмет, който се използва най-много от момента, в който седнете пред екрана, до момента, в който приключите с играта или работата.

За щастие, след като вече сте се замислили над това колко важен е столът и какво отношение има той не само към удобството, но и към здравето, веднага можем да ви предложим нещо, което отговаря на всички изисквания на запаления РС ентусиаст.Става въпрос за сериите DXRacer D и DXRacer M (цена 599 лв. и 699 лв.), които представляват самата дефиниция на удобния стол за дълги геймърски сесии.

DXRacer М серията е по-високият клас, което личи както от малко по-високата цена, така и от някои технически показатели (издържа до 150 килограма, докато DXRacer D моделите издържат до 120) и най-вече от изключителния външен вид. Съчетавайки черно и червено, столът наистина изглежда прекрасно.

В по-голямата си част и двата модела споделят еднакви базови концепции – идеята за максимално удобство, ергономичност и неподправена агресивна визия, благодарение на която никога няма да сбъркате геймърския кът със скучния офис.Първото нещо, което усещате още със сядането си, е колко плътна и дълбока е седалката. Тя е много по-дълбока от един стандартен офисен стол и сякаш ви прегръща, за да не ви пусне в продължение на часове, които неусетно може да прекарате на това място.

Столовете предлагат максимално голям набор от възможности за настройка, така че да постигнете желания комфорт без значение на габаритите и предпочитанията. Естествено, може да променяте стандартни параметри като височината на стола, но освен това може да завъртате и подлакътниците под определен ъгъл (45 и 90 градуса) и да ги заключите така.

Особено добра е допълнителната облегалка, на която може да отпуснете главата си и да дадете малко почивка на напрегнатия си врат. Най-интересното е, че, подобно на повечето други елементи от стола, тя също е максимално гъвкава и може дори да се спусне в хоризонтално положение. Добавете към това и възможността за наклон на цялата база до 170 градуса назад, която го превръща в истинско мини легло, идеално за гледане на филми или за игра с безжичен контролер, който не изисква да сте близо до компютъра.Когато играете дълго време, не само главата, но и ръцете трябва да са в правилната позиция, за да не се натоварват допълнително. За целта DXRacer столовете предлагат регулируеми поставки, които се движат и вертикално за постигане на максимално удобната позиция.

Друго нещо, заради което DXRacer моделите заслужават голям плюс, са габаритите, на които могат да издържат. Колкото и да е удобен и пълен с екстри даден стол, те не биха имали никакво значение, ако той не е в състояние да издържи един едър човек. За щастие, тук няма да имате подобен проблем и ако случайно спадате към категорията на по-големите физически геймъри, може да бъдете спокойни – както вече споменахме, DXRacer М моделите могат да поберат до 150 килограма, а DXRacer D – до 120 килограма. Не само това, но и самата конструкция, освен удобна, е и доста издръжлива, което дори не личи на пръв поглед от иначе финия вид на моделите. Размерът тук наистина няма значение и това е чудесно.След дузина часове, прекарани в гейминг, писане и дори гледане на телевизия на подобен стол, вече знаем къде се крие тайната на DXRacer моделите – това са поредицата от настройки, към които може да прибегнете в търсене на идеалното положение... след което да ги разместите отново и отново, нагаждайки се към различни ситуации. PVC тапицерията е толкова мека и удобна, че не се учудвайте, ако дори задремете. Като съвременен потребител, който прекарва толкова много време пред компютъра, направо дължите на тялото си подобен комфорт.

Купи DXRacer M и DXRacer D ТУК


Сподели.