Стоян Петров и Мария Бъчварова - евроталанти

Pinterest LinkedIn +

Стоян Петров и Мария Бъчварова са записали участие в чешкия международен фестивал "Евростар", провел се между 21 и 28 август в град Страж. Там те са се представили с авторски песни и кавърверсии, а най-голямо впечатление са направили изпълнявайки "Назад, назад, моме Калино".

В "Евростар" изпълнителите преминават през обучение по техника на пеене, хореография и поведение на сцена. До него се достига след кастинг и селекция на международно жури, през които успешно са преминали и двамата български участници, редом с певци от Италия, Франция, Чехия, Полша, Латвия, Гърция и Унгария.

След края на 8-дневното обучение, учаснитиците са изнесли 3 съвместни концерта в различни градове. Стоян Петров и Мария Бъчварова са направили силно впечатление и на трите, като най-силно то е било при изпълнението в дует на народната песен "Назад, назад, моме Калино". След концерта националната чешка телевизия,която отразявала фестивала "Евростар", направила специален 40 минутен репортаж за Мария и Стоян.

През идния месец двамата заминават за Италия, където отново ще участват във фестивал за млади изпълнители. През декември пък отлитат за Африка, където ще се проведе Световната олимпиада по изкуствата. Там те отново ще представят свои песни, както и български фолклор. "Участията ни зад граница доказаха, че ако има нещо, което трябва да покажем на света, това са българските песни", казва Стоян.

Сподели.