Sting издава нов албум през септември 2013 г.

Pinterest LinkedIn +

Британската рок икона Гордън Съмнър, по-известен като Sting, ще издаде в началото на есента първия си албум с изцяло оригинално съдържание от десет години насам. Новият проект на 61-годишния музикант - фронтмен и басист на култовата пънк банда The Police - е озаглавен The Last Ship и ще излезе на 23 септември 2013 г. Той се явява наследник на издадения през 2003 г. Sacred Love.

За създаването на предстоящия си албум Sting е бил вдъхновен от работата си по пиеса със същото заглавие, чиято премиера на Бродуей е планирана за 2014 г.

Действието в мюзикъла се развива в корабостроителница в Уолсенд, Англия, недалеч от родното място на Sting. Музиката към него, по която той работи през последните няколко години, е вдъхновена съответно от неговия албум The Soul Cages.

The Last Ship ще бъде издаден в две версии както на физически носители (вкл. винил), така и в дигитален формат. Стандартната конфигурация ще включва 12 парчета и ще бъде разпространена както на CD, така и на винил, а делукс изданието ще съдържа пет допълнителни трака. Супер делукс издание, включващо общо 20 парчета, разпределени на два диска, ще може да бъде закупено ексклузивно от Amazon.

Между седмия студиен албум на Sting - Sacred Love (донесъл Grammy за най-добра колаборация на британеца и Мери Джей Блайдж за съвместния им хит Whenever I Say Your Name) и предстоящия му проект излязоха три дългосвирещи записа - Songs from the Labyrinth, If on a Winter's Night... и Symphonicities, както и две компилации - 25 Years и The Best of 25 Years.

В момента Sting е на турне в САЩ в подкрепа на въпросните компилации, с които отбелязва 25 години от старта на соловата си кариера. То ще се пренесе в Европа в края на юни и ще приключи в края на юли 2013 г.

Сподели.