Steven Seagal се отдава на блуса

Pinterest LinkedIn +

Известният киноактьор Стивън Сегал (Steven Seagal), чието име се свързва обикновено с хитови екшън продукции, се е насочил към ново амплоа, разкри Billboard. Понастоящем звездата записва албум с блус класики и собствени композиции в същия стил, като за целта е отишъл в Меката на блуса - Мемфис.

Работното име на албума е "Mojo Priest", а компания на Сегал в него правят редица легендарни блус изпълнители. Сред тях са Бо Дидли (Bo Diddley), Боб Маргълин (Bob Margolin) и Нюбърт Съмлин (Hubert Sumlin) от Muddy Waters Band, Коко Тейлър (Koko Taylor), Джеймс Котън (James Cotton), а също и 90-годишният китарист Дейвид "Хънибой" Едуардс (David "Honeyboy" Edwards).

"Блусът е истинската ми страст и винаги съм искал да запиша блус албум", споделил е Сегал пред Вillboard. "Познавам се отблизо с мнозина от легендарните музиканти в този стил, а сега имам и възможност да записваме заедно. Преживяването е много силно, много емоционално. Работя с хора, които са присъствали, поне според мен, още при създаването на блуса."

Окончателният траклист на албума, в който ще фигурират и авторски произведения на актьора, и класики в жанра, ще бъде подбран из около 18 парчета, някои от които вече са записани. Такива са например "Dust My Broom" с китариста Луизиана Ред (Louisiana Red), "Wang Dang Doodle" Коко Тейлър и "Slow Boat to China" с Рут Браун (Ruth Brown).

Сегал се надява да приключи със записването на албума преди края на 2005 г., за да може да започне да проучва възможностите за издаването му. "Реших аз самият да финансирам албума си. Това винаги е по-добрият избор. Ще ми струва поне $300 000, за да го направя както си трябва. Но аз искам да го направя както трябва, защото съм перфекционист."

За догодина актьорът планира и северноамериканско промотурне в подкрепа на албума. Но преди това Сегал ще прекара известно време извън Щатите, за да промотира друг диск, който обаче не е свързан с блуса, озаглавен "Songs From the Crystal Cave". Той се разпространява международно и ще бъде издаден в Америка в началото на 2006 г.

Сподели.