STereoRush - "Звезда над София (за Списаревски)"

Pinterest LinkedIn +

Рок бандата Stereorush възпя подвига на българския герой капитан Димитър Списаревски, който сваля американски бомбардировачи в небето над София през 1943 г. С песента си "Звезда над София (за Списаревски)" групата иска да популяризират постъпката на летеца и да възпее героичния му подвиг. "Вечна памет на орлите, бранили с чест и достойнство българското небе" - гласи посвещението под клипа към песента. Stereorush описват себе си като "българска рок група, съставена от четири момчета, които се борят за популяризирането на българската качествена музика (предимно рок музика) най-вече сред младото поколение в България. Във всички наши песни се стремим да изразяваме силно и категорично чувствата, възгледите и мислите си." Димитър Списаревски, който загива героично в първия си въздушен бой но неговата саможертва е вдъхновяваща и до днес. На историческия на 20 декември 1943 г. българите смело се изправят с едва 36 машини срещу 200 вражески, а вследствие на лютата съпротива врагът е от

Рок бандата Stereorush възпя подвига на българския герой капитан Димитър Списаревски, който сваля американски бомбардировачи в небето над София през 1943 г. С песента си "Звезда над София (за Списаревски)" групата иска да популяризират постъпката на летеца и да възпее героичния му подвиг.

"Вечна памет на орлите, бранили с чест и достойнство българското небе" - гласи посвещението под клипа към песента.

Stereorush описват себе си като "българска рок група, съставена от четири момчета, които се борят за популяризирането на българската качествена музика (предимно рок музика) най-вече сред младото поколение в България. Във всички наши песни се стремим да изразяваме силно и категорично чувствата, възгледите и мислите си."

Димитър Списаревски, който загива героично в първия си въздушен бой но неговата саможертва е вдъхновяваща и до днес. На историческия на 20 декември 1943 г. българите смело се изправят с едва 36 машини срещу 200 вражески, а вследствие на лютата съпротива врагът е отблъснат, принуден е да хвърли бомбите си в полето и да се оттегли.


Сподели.