Стенли осъди бивш вицепремиер за неизплатен хонорар

Pinterest LinkedIn +

Рокпевецът Стенли осъди Александър Томов, лидер на партия “Българска социалдемокрация” заради неизплатен хонорар. Това съобщи пред агенция “Фокус” самият Стенли. През 2001 г. Александър Томов, като лидер на “Евролевицата”, наема Стенли да свири по концертите на партията по време на предизборната кампания за парламентарните избори.


“Имаме подписан договор за 10 000 долара, да работя един месец за Евролевицата. Уговорката ми беше да ме използват през този месец, както те преценят за добре. Може и един концерт, може и сто. По тяхна преценка. Пътувах с личната си кола. Разходите по пътя си ги плащах сам. По време на кампанията за този един месец направих около 18 концерта в страната” - разказа Стенли.

След като Евролевицата не печели на парламентарните избори, Стенли не получава парите за хонорара си.
”В продължение на 1 година Александър Томов ми изплаща около 2500 долара, останалите 7500 отказа да ги плати, въпреки че договорът е подписан от него. Затова през 2002 година заведох срещу него дело в Софийски градски съд”, каза Стенли. Делото е под номер 1413. След две години, през април 2004 г. Софийски градски излиза с решение, според което Александър Томов е осъден да плати дължимата на Стенли сума, както и разноските по делото, като общата сума излиза някъде около 8800 долара.

“Доколкото разбрах, Александър Томов ще обжалва пред Апелативния съд и делото май вече е насрочено за есента, но аз съм убеден, че правосъдието ни е точно и той ще бъде осъден и на по-следващата инстанция”, каза Стенли. “Много съм щастлив, че осъдих един бивш вицепремиер, защото предполагам, че както излъга мен, така е лъгал, предполагам, и доста други хора, което е много жалко”, допълни още рокпевецът.

Инфо: Дарик Радио
Сподели.