Стефани Майър ("Здрач") ще филмира роман на Лоис Дънкан ("Знам какво направи миналото лято")

Pinterest LinkedIn +

Американската писателка Стефани Майър – автор на книгите от поредицата "Здрач", чиито екранизации станаха едни от касовите кино продукции в последните години, е закупила правата за филмовата адаптация на романа Down A Dark Hall от Лоис Дънкан – авторът на "Знам какво направи миналото лято" и неговите продължения, и детската книга "Хотел за кучета".

Публикувана за първи път през 1974 г., Down A Dark Hall проследява историята на 14-годишно момиче на име Кит Горди, което не по собствено желание е изпратено в мистериозната гимназия Blackwood, чието трагично минало ще трябва да разкрие, преди да е станало твърде късно.

Майър ще продуцира адаптацията на романа през своята компания Fickle Fish Films, профилирана в екранизирането на художествени произведения. Тя е продуцент на двете части на Breaking Dawn и на друг свой роман – научнофантастичния The Host, както и на предстоящата романтична комедия Austenland с участието на Кери Ръсел (Mission:Impossible 3), която ще излезе по екраните по-късно тази година.

Финалната част на The Twilight Saga - Breaking Dawn: Part Two, ще започне своя тур в кино театрите на 16 ноември 2012 г.

Сподели.