Стефани Майър скитосва в нови жанрове

Pinterest LinkedIn +

Край на вампирите, драги тийнейджъри. И край на тийнейджърите, драги вампири. Защото набързо коронясаната от феновете си за "нова кралица на фентъзито" Стефани Майър идва с нов роман – първи за възрастни.

Заглавието, което ще бъде в книжарниците съвсем скоро е "Скитница“ - научнофантастичен роман, с елементи на трилър и опити за философски футуризъм.

Действието му се развива в близкото бъдеще на планетата Земя, която е завладяна от чуждоземци паразити. Те се настаняват в телата на хората, като унищожават техните личности.

Един човек обаче оказа съпротива – това е Мелани Страйдър, момичето, което продължава да живее като глас в главата, която вече е обща за нея и за чуждоземната душа, наречена Скитница.

Мелани успява да убеди Скитницата да тръгне през пустинята, където любимият й Джаред и брат й Джейми се укриват в подземни пещери с други оцелели човеци.

Когато тялото гостоприемник  на Мелани и душата на извънземната Скитница се срещат с любимия на Мелани,  Скитницата се влюбва в него и решава да остане при хората.

Оформя се любовен триъгълник с две страни – две момичета в едно тяло.

Скитница е разказ за любовта и избора, но също и за получовешки същества.

Разбира се, и тук ще видим явния комплекс на момичето, което не е особено с нищо, докато в един момент цялата сивота на живота й се изпарява, защото открива случайно някакви свръхестествени сили.

Съвсем очаквано книгата вече е в процес на разработка за вариант за голям екран, а в екипа на бъдещия филм ще се включи сценаристът и режисьор на "Гатака“ Андрю Никол.

Сподели.