Stayin' Alive! Робин Гиб излезе от кома въпреки мрачните прогнози

Pinterest LinkedIn +

Съоснователят на Bee Gees - Робин Гиб (Robin Gibb), е излязъл от кома и е дал признаци на значителен прогрес в състоянието си, обявиха лекарите на 62-годишния музикант, чието и без това тежко здравословно състояние се влоши драстично преди седмица в резултат на тежка пневмония.

В изявлението на лекарския екип, грижещ се за Гиб, се посочва тяхното "изумление" от неговия "несломим дух и невероятна физическа издръжливост". Излизайки от кома, той е проговорил и вече диша самостоятелно, макар и с кислородна маска.

"В момента Робин е в пълно съзнание, с ясна мисъл и способност да комуникира с близките си, но продължава да е на антибиотици и интравенозно хранене", разкрива лекуващият го д-р Thillainayagam.

Той допълва, че се надява пациентът му да не е изгубил способността си да преглъща и съответно да се храни през устата, а скоро ще може да диша без да му се подава кислород.

През последните няколко седмици Гиб не само разви перитонит, наложил спешна операция, и пневмония, но и оток на мозъка в резултат на увреждането на черния му дроб. След като бе диагностициран с напреднал колоректален рак, той бе подложен на агресивна химиотерапия, довела до прекомерното изтощение на организма му и отслабване на тегло.

В последните дни лекарите не даваха особени надежди за възстановяването на Робин Гиб – той бе на изкуствено дишане и не се повлияваше от антибиотичното лечение. Семейството му – неговата съпруга Дуина, синовете му Робин-Джон и Спенсън, и дъщеря му Мелиса, бяха неотлъчно до него през цялото време, пускайки му неговата любима музика.


Сподели.