Стартира нов джаз & етно фестивал сред Родопите

Pinterest LinkedIn +

На 18 юли в най-големия град в Родопите - Смолян, ще стартира първото издание на най-новия международен джаз фестивал у нас - "July Jazz Smolyan". Събитието ще продължи четири дни, а програмата му ще включва освен концерти, много други любопитни прояви.

Основен акцент в "July Jazz Smolyan" е че за разлика от многото други провеждащи се джаз фестивали, ще търси представянето на артисти, смесващи този необятен стил с етно стилистиката.

Всички концерти, кино прожекции, изложби, уъркшопове и др. ще бъдат с вход свободен за публика. Мястото на провеждането им ще е Амфитеатъра в гр. Смолян.

Впечатляваща музикална програма са подготвили организаторите на събитието - фондация July Jazz и Институт за поведенчески и мотивационни практики - които днес дадоха официална пресконференция в столичния клуб "Jack". Сред звездите имена са тези на Йълдъз Ибрахимов кваретет, Ангел Заберски октет и Livio Minafra & Municipale Balcanica (Италия), от които на срещата с медиите присъстваха известните български изпълнители.


Пепа Велева - July Jazz, Йълдъз Ибрахимова, Ангел Заберски Сн. Avtora.com

Международното участие включва още сръбския проект Vince Olah, но както подчерта Ивайло Кицов (гл. редактор на сп. "Ритъм"), водещ на конференцията, Йълдъз Ибрахимова би могла по-скоро да се причисли към него, тъй като твърде рядко българската публика има шанса да я чуе на родна земя. Самата изпълнителка сподели, че ще дойде в България специално за участие си в последния ден на фестивала - 22 юли, от Германия.

Сред останалите интересни моменти в програмата на фестивала, която може да бъде открита в официалния му сайт, са местния проект “ Ro - voice ”, който ще се представи заедно с Димитър Льолев, русенското трио Hight Time (половината членове на група Ahead), Атешхан и тайфа, Стоян Роянов (Яа-Яа) и мн. др.

Сподели.