Star Trek Online с крос-платформен геймплей

Pinterest LinkedIn +

Собствениците на PC-версията на онлайн ролевата игра Star Trek Online ще могат да играят заедно със собствениците на конзолната версия на едни и същи сървъри. Според разработчиците на заглавието, няма технически ограничения, които да попречат на съвместния крос-платформен мултиплейър.

Ако разработчиците на играта от Cryptic Studios успеят да реализират всичките си идеи, то Star Trek Online ще бъде първото MMORPG от времето на Final Fantasy XI, което да обедини на едно място собствениците на конзоли и компютри. Все още обаче не е обявено дали трябва да се плащат месечни вноски за игра на официалните сървъри.

Star Trek Online бе анонсирана в края на юли тази година. Според създателите й, геймърите ще могат да пътуват до най-отдалечените кътчета на галактиката със собствени космически кораби, да набират екипаж и да изпълняват мисии на различни планети.

Все още не е известна точната дата за премиерата на Star Trek Online. Единствената информация за това е намекът на създателите й, че играта може да излезе по-рано, отколкото се очаква (средата на 2009 година).
Сподели.