Станаха известни номинациите за Британските музикални награди

Pinterest LinkedIn +

Станаха известни номинациите за Британските музикални награди, които тази тази година ще бъдат раздадени на 17-ти февруари в Лондон. Единствената награда, чийто притежател вече е определен е тази на Duran Duran за “Забележителен принос към музиката”.Останалите награди ще се раздадат в категориите: британски соло-изпълнител, соло-изпълнителка, група, албум, сингъл, откритие на годината, рок, поп, ърбан и денс.

Успоредно с британските изпълнители, наградите третират и международните постижения в категории соло-изпълнител, соло-изпълнителка, група, албум, и откритие на годината.

Британската рок група The Darkness е водеща по брой номинации 4, следвани от Dido, Dizzee Rascal, Daniel Bedingfield, и Busted - с по 3.

Поп-пънк бой бандата Busted имат 4 топ 3 парчета за последните 12 месеца и са конкуренти за група на годината с Radiohead, Sugababes, The Coral и The Darkness.

Нова категория тази година е рок, а номинираните са Muse, Primal Scream, Stereophonics, The Darkness и Feeder.

Christina Aguilera и Justin Timberlake водят сред номинираните за международни награди, следвани от 50 Cent и Sean Paul.


Наградите следват една успешнна за британската музикална индустрия година. Великобритания остава трети по големина музикален пазар, след САЩ И Япония, с рекордно високи продажби на албуми - 230 млн., само през юли, август и септември.

Официален сайт на Британските музикални награди:
http://brits.co.uk
Сподели.