Square Enix обявиха Gameglobe – free-to-play гейм платформа с редактор на нива

Pinterest LinkedIn +

След като по-рано тази година сформираха свое общо студио в Дания, наречено Hapti.co, Square Enix и немската компания за онлайн игри Bigpoint обявиха първия си проект – free-to-play игра или по-точно гейм платформа, чиито потребители ще могат не само да играят, но и да създават оригинално съдържание по свой вкус и усмотрение.

Озаглавена Gameglobe, платформата ще обединява "безброй игрални светове", повечето от които ще са създадени от нейните потребители, и ще е достъпна напълно безплатно през всеки интернет браузер.

Играчите ще могат да навлязат в Gameglobe, изигравайки множеството нива, създадени от Hapti.co, сред чиито служители има неколцина, работили за IO Interactive. Темите ще варират от средновековни фентъзи приключения до футуристични истории с джет пакове и други технологии от бъдещето.

Играчите ще имат неограничен достъп до сета от инструменти, използван от гейм дизайнерите и определян като "нещо повече от обикновен редактор на нива", без това да го прави сложен за употреба.

Според изпълнителният директор на Square Enix, Фил Роджърс, Gameglobe ще позволи на феновете да сътворят своя игра "от нулата, моделирайки игралния свят според собствената си творческа визия". След като създадат свое ниво, потребителите ще могат да го качат в Gameglobe.com и споделят с всички останали.

Точната премиерна дата на Gameglobe предстои да бъде обявена. В следващите няколко седмици играта ще премине през фаза на затворени бета тестове.

Сподели.