Spirit of Burgas 2012 ден трети: перфектният завършек

Pinterest LinkedIn +

Spirit of Burgas 2012 приключи с много силна програма на главната сцена и куп приятни попадения на по-малките. Като цяло последната вечер беше идеален завършек на един страхотен фестивал, в който всичко е организирано както трябва. Е, не се размина и без някои недоразумения, но те бяха дреболии, така че спокойно можем да ги пропуснем.

В третия ден главната сцена беше открита от Уикеда, които са майстори в заформянето на бърз и брутален купон. Те бяха последвани от Gentelman & The Evolution. Голямото избухване обаче се състоя малко след 21 ч., когато Chase & Status окупираха сцената и започнаха да ни облъчват с DnB и Dubstep. Тълпата се развилня, сякаш The Prodigy се бяха върнали.

За съжаление, горе-долу по същото време на рок сцената се изяви може би най-добрата група на фестивала - The Jim Jones Revue (хайде да не сме съвсем крайни, ще кажем, че са в топ 3). Английската банда, която вече сме виждали в България, но почти никой не познава, разби с невероятен шизофреничен, брутално танцувален рок. Въпреки че момчетата започнаха пред рехава тълпа и се бориха със звука през цялото време, не минаха и 2 песни, преди да съберат тълпа и да раздвижат почти всички в нея.

Jim Jones приключи точно навреме, за да стигнем до Korn. Големият хедлайнер на вечерта остави като цяло противоречиви мнения в публиката - феновете на групата се сцепиха от кеф, но неутралните не останаха особено очаровани. В това няма нищо странно - Korn не са група за всеки вкус.

След това бруталята продължи с Odd Crew на Jack Daniels сцената, които типично в техен си стил ни премазаха.

"На тъмно" сцената също предложи страхотни имена, като се започне с Funkametal и се продължи с купонджиите Q-check feat. Сърмата Хари. Хип-хоп феновете, които бяха привилегировани в първия ден на феста, бяха зарадвани от DRS и Нокаут. След Korn пък имахме възможността да видим румънците Popa Sapka, които плениха родната публика още с първия си концерт в Бургас преди няколко години и от тогава се превърнаха в редовен гост у нас.

Като цяло Spirit Of Burgas 2012 не изневери на стандартите си и ни предложи страхотен фестивал на брега на морето, с огромно количество качествена музика и хиляди фенове, които се размазват от кеф.

Догодина пак сме тук!

Сподели.