Спийди Джей, Марко Бейли и Люк Слейтър в България

Pinterest LinkedIn +

Верни на традицията да са винаги в тон със случващото се по света, Метрополис са поканили три емблематични за електронната музика имена. На 6 декември, зад пултовете в Зимния дворец на Спорта в София ще застанат Спийди Джей, Марко Бейли и Люк Слейтър. Заедно с тях на двете сцени ще бъдат и най-силните техно ди джеи в България, които ще останат с най-запалените почитатели на този вид музика до 9 часа сутринта.

Спийди Джей: Белгиецът е може би най-авангардното име на денс музиката днес. Той продуцира музика от повече от 10 години и се чувства еднакво удобно както в тъмните зали за техно в Англия и Америка, така и в луксозните джаз клубове на фестивала в Монтрьо, където е чест гост. Той е единственият музикант, издавал едновременно за две от най-престижните грамофонни компании в света – WARP и Nova Mute. Единственото определение, което може да се даде на музиката му е “модерна” и изключително енергична и плътна. За участието си на живо в Зимния Дворец на Спорта на шести декември, той идва с 2 самолетни билета, за да може да превози уникалните, конструирани лично за него синтезатори, на които ще свири.

Марко Бейли е любимец на Българската публика. 2003 година го утвърди като един от най-желаните и безкомпромисни ди джеи в техното. Наскоро той сподели в интервю, че България е любима негова дестинация и че местата, на които може да даде 100% от себе си като артист са малко, но Метрополис е едно от тях.

Мнозина си спомнят невероятното свирене на живо на Люк Слейтър на плажа “Харманите” в Созопол през лятото на 2000 година. Тръгвайки си от България тогава, той обеща на организаторите че ще дойде пак, този път като ди джей. На 6ти декември, 3 години и 2 албума по-късно Люк Слейтър изпълнява обещанието си. От Метрополис споделиха че са горди да посрещнат ди джея, заради когото стилът “електроклаш” е толково популярен по света в момента.

Инфо: Метрополис
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.