Spider-Man2 счупи рекорда по посещаемост

Pinterest LinkedIn +

Един от най-очакваните филми за това лято - продължението на пълнометражната филмова версия за човека-паяк - „Spider-Man”, счупи абсолютния рекорд за „приходи в деня на премиерата”. Само за деня на пускането си по екраните, тази сряда, “Spider-Man 2” е реализирал приходи в размер на 40.5 млн. долара, съобщава Sony Pictures Entertainment.


Втората част на игралния вариант създаден на базата на култовия комикс за човека-паяк, подобри собствения си рекорд по „приходи в деня на премиерата” - 39.4 млн. долара, който беше поставен от първата част на филма, в петък, м. май, 2002г.

Невероятната рекламна кампания съпътстващата излизането на “Spider-Man 2” и перфектни маркетингови подходи преди пускането на филма по кината доведе до подобряването на още един рекорд - „приходи в деня на премиерата” с фиксиран ден,сряда, който до момента се държеше от "The Lord of Rings: The Return of the King".

Фенове, преоблечени в костюми, точно копие като този на чофека-паяк са били сред посетителите в първия ден на прожекциите в общо 4152 киносалона, което е само с 11 кинозали по-малко, от тези в които в деня на премиерата се е прожектирал настоящия рекордьор по този пункт - “Shrek2”

Докато “Spider-Man 2” подобрява рекорда за „приходи в деня на премиерата”, “Shrek2” все още държи първа позиция в графата „обща сума приходи за 1 ден” – 44,8 млн.долара, който е поставен на 22.05.04, събота!
Сподели.