Sparkle с Уитни Хюстън излиза по кината през август, включва последната песен, записана от нея

Pinterest LinkedIn +

Последната песен, записана от Уитни Хюстън преди да почине – Celebrate, ще звучи по време на финалните надписи на музикалната драма Sparkle, която ще направи своята кино премиера в САЩ на 10 август 2012 г.

В саундтрака на самия филм, в който Хюстън изпълнява второстепенна роля, ще бъде включена още една песен, изпълнена от нея – госпъл класиката Eyes on the Sparrow. Автор на Celebrate е R. Kelly, а в записите на песента е взела участие Джордин Спаркс, която изпълнява главната роля в лентата. В момента тя е на етап постпродукция, напредваща по график, информират от Sony Pictures.

Sparkle е римейк на едноименния филм от 1976 г., базиран на историята за пътя към славата на сестрите Уилямс и тяхната група The Supremes. Ролята на Хюстън, чиято филмография включва още три кино продукции - The Bodyguard, Waiting to Exhale и Preacher's Wife, последната от които излезе преди 16 години, е на майка на трите сестри Уилямс, а тази на Джордин Спаркс – на най-талантливата от тях.

Покойната звезда участва в разработката на филма от самото й начало, поставено преди 12 години, когато тя закупува правата за новата екранизация. В качеството си на изпълнителен продуцент, първоначално тя избира за изпълнителка на главната роля Aaliyah, която обаче почина трагично при самолетна катастрофа през август 2011 г. Част от актьорския състав на Sparkle е и Cee Lo Green в ролята на подгряващ артист на пърформансите на сестрите Уилямс.

Последният, седми студиен албум на изпълнителката, I Look to You, излезе в края на лятото на 2009 г., дебютира под No.1 в американския чарт и има платинен сертификат за 1 млн. + продадени копия в САЩ. Той се появи на бял свят цели шест години след своя предшественик – коледният албум One Wish: The Holiday Album, като междувременно Хюстън се разведе със своя съпруг Боби Браун и се подложи на рехабилитационни програми, борейки се с пристрастеността си към наркотиците.

Нейни са думите: "Аз съм своят най-добър приятел и своят най-голям враг".

  • Уитни Хюстън почина на едва 48-годишна възраст!
  • Посвещават тазгодишните Grammy на Уитни Хюстън, куп звезди изказаха съболезнования
  • Версиите за смъртта: Удавяне при нещастен инцидент, свръхдоза наркотици?

  • Сподели.