"South Park" с още три сезона

Pinterest LinkedIn +

Американският развлекателен телевизионен канал Comedy Central обяви, че популярното анимационно шоу "South Park" ще продължи поне до 2011 г.

Новината идва като облекчение за феновете на поредицата, тъй като предишният договор на Comedy Central със създателите на сериала Мат Стоун (Matt Stone) и Трей Паркър (Trey Parker) изтича през 2008 г. и по-нататъшната съдба на анимацията оставаше неясна.

Новата сделка е за поне още три сезона, всеки от които ще включва по 14 епизода. Освен това Comedy Central и двамата творци ще си партнират в създаването на дигитално анимационно студио, наречено South Park Digital Studios в Лос Анжелис. Студиото ще бъде нов дом за всички дигитални продукти от франчайза на "South Park", а освен това и на бъдещи анимирани проекти.

"Три нови години със South Park ни дават възможност да обидим още повече хора. А след като аз и Трей за пръв път сме начело на дигиталната част от South Park, сега ще можем да ги обиждаме по техните мобилни телефони, гейм-конзоли и компютри. Това за нас е много вълннуващо", коментира Мат Стоун на официалния сайт на поредицата.

"South Park" стартира през 1997 г. и многократно е скандализирал обществеността с грубия си хумор и обсъждането на теми-табу като секса, насилието или проблеми от религиозно естество като скандала с карикатури на Мохамед в Дания.

Въпреки това сериалът седем пъти е номиниран за телевизионната награда "Еми".

Последната номинация, която "South Park" получава за престижните телевизионни отличия, е за епизода "Make Love not Warcraft", който си прави шега с популярната игра World of Warcaft. Песен към сериала, озаглавена "Uncle Fucka", печели награда от MTV за най-добро музикално изпълнение във филм.

Сподели.