Sony Xperia Z Ultra – телефонът, който иска да бъде таблет

Pinterest LinkedIn +

Напоследък всички телефони сякаш искат да са таблети. Новият Xperia Z Ultra на Sony, например, трудно се вписва в представата ни за телефон с 6.44-инчовия диагонал на дисплея си. Това обаче далеч не е единствената уникална черта, с която моделът може да се похвали.

Всъщност значително по-впечатляващ е фактът, че Xperia Z Ultra е един от първите смартфони, използващи най-новата ревизия на култовата Snapdragon 800 серия мобилни процесори на Qualcomm. Става дума за четириядрен чип с тактова честота от 2.2 GHz – на практика най-бързия модел от този клас на пазара.

Подобно на всички досегашни представители на бранда, Xperia Z Ultra може да се похвали с водонепроницаем и прахозащитен корпус, както и с уникален нов докинг механизъм за магнитно безжично зареждане.

Освен това моделът ще предлага и редица технологии за подобряване на изображението като например фирмената Triluminous. Тя подсилва нивата на сатурация на определени ключови области от екрана и подобрява цветопредаването.

Обновеният X Reality енджин пък повишава качеството на изображенията и картината със стандартна разделителна способност, използвайки за целта сложен механизъм за екстраполация.

В резултат качеството на картината, което предлага Xperia Z Ultra, е видимо по-добро от това на предшественика му - оригиналния Xperia Z, но все още леко отстъпва на предлаганото от Super AMOLED дисплеите на Samsung.

Приятна изненада е обемът на стандартната батерия, с която Xperia Z Ultra се доставя – цели 3000 mAh.

Това, в комбинация с вградените режими за пестене на енергия (като Stamina Mode), може да ви гарантира дълги часове на автономно използване.


Сподели.