Sony Xperia T – супер Android телефон за супер шпиони

Pinterest LinkedIn +

Няма как да не сте отбелязали факта, че една от отличителните черти на новата Бонд трилогия (освен бруталния Дейниъл Крейг в главната роля) е свързаната реклама с последните мобилни продукти на Sony. Брандът Xperia се набива в очи (особено в Casino Royale) и последната част от поредицата – изключително добрият Skyfall, който горещо ви препоръчваме – не прави изключение.

Само дето този път Sony май не са преценили много добре нещата, защото новият им Xperia T някак не стои на мястото си в лента, разказваща за сблъсъка между старо и ново, класическо и модерно, а внушението е по-скоро за отхвърляне на "джаджите" и хай тек екипировката за сметка на човешките сила и дух.

В резултат флагманският модел в новата Android смартфон фамилия на японците бележи съвсем епизодични и ненатрапчиви участия във филма и трудно би привлякъл вниманието ви, ако разчитате само на Skyfall.

Което е крайно несправедливо, защото Xperia T е страхотен телефон, който без особени проблеми мери сили с конкуренти тежка категория от ранга на HTC One X и Samsung Galaxy SIII.

Моделът използва доста мощна хардуерна комбинация от двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8260A и графично ядро Adreno 225. Разполага 1 GB оперативна и 16GB вградена памет, 13 МР камера с LED светкавица и опция за Full HD видеозаснемане.

Дисплеят е с висока резолюция – 1280 х 720 пиксела, т.е. пикселна плътност от
323 ppi и диагонал от 4.55 инча. Макар да не може да се похвали с дълбочината на цветовете, предлагана от AMOLED екраните, благодарение на уникалния Mobile BRAVIA Engine на Sony качеството му е страхотно.

Леко неприятната изненада за феновете на Android е версията на операционната система, с която се доставя телефонът – 4.0. Все пак ъпдейт към Jelly Bean (4.1) ще има в най-скоро време така, че това е лесно поправим "дефект".

Виж, другият "проблем", свързан с Xperia T – доста солената му цена не е чак толкова лесен за преглъщане. С модел като Nexus 4 на хоризонта близо 1000 лв. за апарат с почти същите параметри може да прозвучи като разумна идея само за някой луд фен на Sony. Е, или на Джеймс Бонд.


Сподели.