Sony Vaio Fit – Windows 8 хибрид, но не какъв да е

Pinterest LinkedIn +

Че хибридите са последният писък на високотехнологичната мода напоследък, е ясно. Но докато повечето производители предлагат дизайнерски идеи, които превръщат добрия стар ноутбук в таблет, с новия Vaio Fit Sony са решили да направят точно обратното.

На теория (и по спецификации) това устройство всъщност е ултрабук – с процесор Intel i7 от последно поколение, внушително количество оперативна памет (16GB) и светкавично бърз SSD диск с капацитет 512GB.

От дизайнерска гледна точка обаче Vaio Fit е нещо много повече. Той дори не е точно хибрид, макар да притежава доста от типичните черти – подвижен дисплей и опция за използване като таблет.

Sony признават, че идеята за уникалния корпус на Fit им е хрумната от японското изкуство оригами – създаване на прекрасни фигури от хартия посредством сложно прегъване. Vaio Fit, разбира се, не е лист от тетрадка, но това не му пречи да предложи три различни режима на употреба.

Единият е като класически лаптоп (ултрабук). В този вариант Vaio Fit представлява мобилна система с респектираща производителност и впечатляващ набор от опции, в това число Ethernet и USB 3.0 портове, Bluetooth и Wi-Fi модули за безжична връзка, HDMI изход, HD уеб камера и дори поддръжка на NFC.

Когато завъртите дисплея, можете да използвате модела и като повече или по-малко типичен таблет. Разбира се, колкото и тънък да е Fit, габаритите му все пак са една идея по-солидни от тези на повечето таблети, но за сметка на това дисплеят му е с резолюция от 2880 x 1620 пиксела.

На финала – третият сценарий на използване, който Sony наричат "зрителен". В този случай можете да обърнете екрана към човек (или група хора), стоящи срещу вас, за да го използвате за бизнес презентация или просто за да им покажете серия семейни снимки или забавен клип.

Макар да не предлага нищо супер революционно, Vaio Fit е изключително интересна нова интерпретация на темата "Windows 8 мобилен хибрид". Sony възнамеряват да предложат варианти на модела с различен диагонал на дисплея – 13, 14 или 15 инча, а в бъдеще може би ще видим и наистина компактен 11-инчов Fit.


Сподели.