Няколко песни на Майкъл Джексън се оказаха фалшифицирани

Pinterest LinkedIn +

Музикалният лейбъл "Sony Music Entertainment" призна, че е с логото му са били разпространявани фалшифицирани песни на Майкъл Джексън, съобщи порталът EDM.com.

Три парчета, включени в посмъртно издадения албум на певеца "Michael", всъщност не са били изпълнени от поп иконата, а от човек на име Джейсан Малачи, стана ясно по време на съдебен процес. Става въпрос за песните "Breaking News", "Keep Your Head Up" и "Monster".

Делото, заведено срещу "Sony" и още двама ответници (съавтора на композициите Джеймс Порт и дългогодишния приятел на певеца Еди Касио), започна през 2014 г., когато фенката Вера Серова подаде колективен иск във Върховния съд на Лос Анджелис. Ответниците не успяха да предоставят доказателства, Майкъл Джексън действително е участвал в записите на тези три песни. По време на делото Касио и Порт твърдяха, че албумът е бил записан в мазето на Порт през 2007 г., а обяснението на "Sony" беше, че компанията не е знаела, че Джексън не е участвал в записите на въпросните три песни.

Окончателното решение на съда по случая ще бъде оповестено до 90 дни. От него ще зависи дали "Sony" ще има право да продължи да продава албума. Само за първата седмица след излизането му през 2010 г. от него бяха продадени 228 хиляди копия.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.