Sony преиздава Bad на Майкъл Джексън в юбилейно делукс издание

Pinterest LinkedIn +

Четвърт век след рилийза на седмия студиен албум на Майкъл Джексън - Bad, на 18 септември Sony Music ще преиздаде записа в делукс версия. Тя ще включва 3 CD-та, 2 колекционерски книжки и концертно DVD с неиздавано шоу на Краля на попа на стадион "Уембли" от 16 юли 1988 година, видяно на живо от 72 000 души, в това число принц Чарлз и принцеса Даяна.

Концертът е открит наскоро в личния архив на Майкъл Джексън, като е запазен само на една VHS касета. Записът е бил направен за архива на звездата и съдържа визуализацията на спектакъла, която публиката е виждала на огромните екрани по време на събитието.

Картината и звукът от VHS носителя са ремастерирани и подобрени посредством най-новите дигитални технологии.

Bad излиза на 31 август 1987 г. и е третият албум на Майкъл Джексън, продуциран от Куинси Джоунс. Получава шест номинации за Grammy и печели две, както и първата награда Video Vanguard от MTV VMAs.

Bad World Tour е първото в кариерата на Майкъл Джексън като солов изпълнител. То включва 123 концерта, които се провеждат в рамките на 16 месеца и са видени от над 4.4 милиона души, с което чупи всички рекорди за посещаемост и печалби.


Сподели.