Sony обявява PS4 на 20 февруари

Pinterest LinkedIn +

Наследникът на PlayStation 3, носещ кодовото наименование Orbis, ще бъде представен официално на 20 февруари на специално събитие на Sony със слоган See the Furure.

"Тема на The PlayStation Meeting ще бъде бъдещият PlayStation бизнес", заявяват лаконично от Sony в отговор на запитванията, с които компанията е била засипана след публикуването на тийзър видео на събитието в YouTube и думите See the future във Facebook и Twitter страниците на компанията.  

На The PlayStation Meeting Sony ще представи следващия PlayStation, конзолата ще излезе на пазара преди края на годината и ще се бори за пазарен дял с наследника на Xbox 360, чиято премиера също е планирана за периода около коледните празници на 2013, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на сигурни източници.

"PlayStation 4 ще съчетава повече аспекти на социалния гейминг и ще въплъщава в по-голяма степен вижданията на Sony за промените в начина, по който човек борави с машината, отколкото големи хардуерни подобрения, които бяха ключов фактор при създаването на предишните версии на конзолата", става ясно от същата публикация.

Обявен на Playstation Meeting през 2005 г., PlayStation 3 излезе на пазара през ноември 2006 г. Към 30 септември 2012 г. от конзолата са продадени 70,2 млн. бройки в световен мащаб. Приблизително същото количество са Xbox 360 конзолите, продадени от Microsoft, но не за 6, а за 7 години.


Сподели.