Sony обяви първите подробности за потенциалния тежък конкурент на WoW - Everquest Next

Pinterest LinkedIn +

Както бе обещано от продуцента на играта Дейв Горджисън по време на PAX East 2013, в началото на август 2013 г. Sony Online Entertainment разкри първите по-съществени подробности за Everquest Next – сандбокс MMORPG, с което ще бъде продължен култовият франчайз EverQuest.

Everquest Next се разработва върху Forgelight Engine и е свързана с EverQuest, EverQuest Online Adventures и EverQuest II като вселена и философия, но не и сюжетно. Според създателите на играта всичко в нея, до най-малкия детайл, е изградено наново от нулата, като не се къса с оригинала, но и нищо от него няма да бъде цитирано буквално.   

При излизането на Everquest Next играчите ще могат да избират между следните раси: Dwarves, Humans, Ogres, Elves, Dark Elves и Kerran. Вместо да трябва да изберат един определен клас и да се обвържат с него в хода на цялото си игрално преживяване, играчите ще могат да компилират характеристиките на няколко различни, за да създадат предпочитания от тях персонаж.

В началото играта ще предлага осем различни класа, сред които ще са Rogue, Warrior, Tempest, Blademaster и Wizard. Чрез смесването на елементи от различните оригинални класове ще могат да бъдат създадени над 40 техни разновидности.

Сподели.