Sony и Disney с дързък ход срещу правилата в кино индустрията

Pinterest LinkedIn +

Филмовите гиганти Sony и Disney подеха новаторска кампания, която предлага на киноманите възможност да гледат филми онлайн, докато те все още се прожектират в киносалоните.

Без много шум двете компании са предложили тази стратегия на южнокорейския филмов пазар, който един от най-мащабните в света.

От страна на Disney избраните заглавия са били анимациите Brave (Храбро сърце) и Wreck-It Ralph (Разбивачът Ралф), докато Sony са заложили на култовия уестърн Django Unchained (Джанго без окови) на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino).

Рисковата търговска стратегия се състои в онлайн продажба на билети, срещу които даден филм може да бъде гледан както на домашния телевизор или компютър, така и на кино.

Подобен подход е бил приложен и в Португалия при излизането на анимацията Tangled (Рапунцел и разбойникът), която освен в кината е била достъпна и за домашно гледане чрез т. нар. платена услуга on-demand.

Безспорно класическите киносалони все още играят голяма роля в живота на киноманите, но приспособяването на индустрията към новите технологии е неизбежно и големите студиа изглежда вече са започнали да го осъзнават.

Сподели.