Софиянката Ромина Андонова стана "Мис България" 2010

Pinterest LinkedIn +

21-годишната Ромина Андонова от София официално е най-красивата жена в България за 2010 година.

Виж снимки от конкурса "Мис България" 2010>>

Ромина Андонова, която владее перфектно немски и английски език, спечели скъпоценната корона на "Мис България" 2010, по време на бляскава церемония на 23 април в "Рейнбоу Плаза" в София.


Снимка: Avtora.com

Първа подгласничка на Ромина стана 22-годишната Яна Чинкова от Пловдив, която е позната на широката публика като едно от лицата на прогнозата на времето по телевизия PRO.BG. 

На трето място журито, с председател Жени Калканджиева-Манова, класира 21-годишната Зорница Стойчева също от Пловдив.

Общо 18-те красавици дефилираха в три тура, като безспорно най-интересен се оказа този по бански костюми. За щастие, уникалната колекция, поръчана специално за участничките в "Мис България" 2010 пристигна в столицата буквално часове преди началото на конкурса, заради проблемите с въздушния трафик, породени от исландския вулкан.


Снимка: Avtora.com

Ромина Андонова бе коронясана лично от миналогодишната "Мис България" 2009 Антония Петрова. Церемонията премина под надслов "Да запазим планетата, да живеем здравословно".

Водещи на събитието бяха Драго Симеонов и Деси Тенекеджиева, а в програмата участие взеха Младежки национален отбор по спортна гимнастика и Monyx.

"Мис България 2010" е завършила Професионалната гимназия по полиграфия и фотография. В момента е във втори курс, специалност Биология в СУ "Св. Климент Охридски", но тежка травма от падане с АТВ я принуждава да прекъсне по медицински причини. Вече напълно възстановена, тази есен Ромина ще се завърне към редовните си учебни занимания.


Снимка: Avtora.com

Най-красивата българка за 2010 година много обича животните, в гардероба й няма място за дрехи от естествена кожа, а в дома си отглежда две костенурки. От 4 години се занимава професионално с модерен балет – танцува в балет Магия.

Част от детска вокална група Бон-Бон, Ромина е пяла на една сцена със звезди като Георги Христов, Росица Кирилова, Нели Рангелова и Орлин Горанов, но се отказва от пеенето заради подготовката й за кандидатстване в ПГПФ.

Виж още снимки от конкурса "Мис България" 2010>>

Сподели.