София домакинства три събития по повод 20-годишнината от смъртта на Димитър Воев

Pinterest LinkedIn +

Мултижанрови чествания ще отбележат 20-годишнината от смъртта на Димитър Воев - поет, композитор, вокалист и музикант, основал групата Нова генерация.

Събитията започват на 26 октомври, Димитровден, с откриване на изложба на съвременно визуално изкуство, както и на архивни видео- и фотоматериали, лични вещи, писма, сценични атрибути, любими сувенири и музикални инструменти на изпълнителя.

"Улица нов живот - 20 години отвъд Димитър Воев", събира артисти от различни генерации на 26, 27 и 28 октомври в София. 20 години след физическата раздяла с Димитър Воев, който си отиде от този свят от тумор на мозъка на фаталната 27-годишна възраст, от Фондация „Димитър Воев – Нова генерация” са подготвили концерти и пърформанси, за да покажат, че "духът на бунта никога не умира, а заразява все повече нови хора". Събитието ще събере музиканти, които специално излизат заедно по повод 20 години от смъртта на твореца.

На 28 октомври в театър Сфумато ще се състои представянето на третото издание на книгата на Воев  "Поздрави от мен Боговете". Тогава ще е и прожекцията на филма-концерт "Нова Генерация и приятели" от 1992 г. с автори Енил Енчев и Иво Христов. За музикалния съпровод на последната вечер от триадата, посветена на Воeв, ще се погрижат и Румен Спасов (китара) заедно с дуета Ша-Ша.

Сподели.