Social 50: Риана и Lady Gaga са най-популярни в социалните мрежи. Къде е Джъстин Бийбър?

Pinterest LinkedIn +

И тази седмица Джъстин Бийбър не е водач в класацията на Billboard Social 50, отразяваща популярността на артистите от световната музикална сцена в най-големите социални мрежи - YouTube, Vevo, Facebook, Twitter и MySpace на базата на броя на феновете/ последователите и импресиите на техните официални ъплоуди.

След като през последните 18 месеца бе почти постоянно на върха на този чарт, сега Бийбър не само не е лидер, но не е член на топ 5, заемайки шесто място.

Пред него се намират Skrillex и Кати Пери, бележейки ръст в ранкинга си, а челната тройка е във владение изключително на жени – на трето място е поставена Адел, на второ – Lady Gaga, която акулумира особено голямо внимание от страна на медиите и социалните платформи във връзка с концерта й в Джакарта от 3 юни, отменен от съображения за сигурност (след като срещу нея бяха отправени заплахи), и Риана.

24-годишната поп звезда бе на върха на Social 50 и в предишното му издание, като междувременно издаде нов EP с ремикс версии на актуалния трети сингъл от последния си албум  Talk That Talk - Where Have You Been, и се изкачи с две позиции до 11-та в Hot 100 именно с него.

Тя е има още две парчета от проекта в първата половина на чарта, а именно пилотният сингъл We Found Love с Калвин Харис и версията на Birthday Cake с Крис Браун. Нареждайки се след Джъстин Бийбър, на останалите четири позиции от Топ 10 на Social 50 се намират Nicki Minaj, One Direction, Linkin Park и Дженифър Лопес.

Настоящото представяне на американската рок банда е най-доброто от месец юли 2011 г. насам, когато Честър Бенингтън и компания за последен път бяха членове на топ 10.

Засилването на активността на фенове им в социалните мрежи (18% ръст в импресиите на видеоклиповете им във Vevo и MySpace) се дължи на издаването на видеоклипа към актуалния сингъл на групата, Burn It Down, и серията промо концерти в подкрепа на предстоящия им нов албум, от който той произлиза - Living Things.
Сподели.