Snoop Dogg със собствено ситком шоу по Warner Bros. TV

Pinterest LinkedIn +

След като по-рано тази година пусна съвместен сингъл с бившата ситком звезда No.1 в САЩ – уволненият от най-гледания комедиен сериал през последните няколко години Чарли Шийн (Charlie Sheen), Snoop Dogg на свой ред ще се заеме със задачата да разсмива телевизионната аудитория, изпълнявайки главната роля в нов ситком, който разработва с и за Warner Bros. TV.

С отговорностите на поста изпълнителен продуцент на новата поредица се е нагърбил двукратно номинираният за Primetime Emmy Дон Рео – консултант-продуцент на последния сезон на Two and a Half Men преди "смъртта" на Чарли Шийн и изпълнителен продуцент на комедийни телевизионни поредици като My Wife and Kids, Everybody Hates Chris и Brothers. Snoop записа епизодично участие в последната през 2009 г., докато присъствието му в предстоящото шоу ще бъде неизменно – той ще влезе в образа на глава на семейството, поставено в центъра на сюжетното развитие.

Междувременно 39-годишният рапър и актьор записа участие в издадения в началото на 2011 г. по големите екрани трилър The Big Bang с Антонио Бандерас, както и в комедиите We the Party на Марио Ван Пийбълс, и High School, в която му партнира неговото протеже Wiz Khalifa. Първата трябва да се появи преди края на 2011 г., а втората – през 2012 година.

С телевизията е свързан и още един негов проект – ново реалити шоу от типа American Idol, чийто фокус ще бъде поставен върху намирането на хип-хоп таланти.

Сред продукциите за малкия екран, осъществени с повече и по-малко негово участие през последните години, са комедийното шоу на MTV Doggy Fizzle Televizzle, в което участва като актьор и продуцент, реалити поредицата Snoop Dogg's Father Hood, излъчена в два сезона по E! и Dogg After Dark – вариететно шоу на MTV, съчетаващо интервюта с известни личности и музикални пърформанси.

В допълнение към всичко това, през март 2011 г. Snoop Dogg издаде нов студиен запис – дебютиралият под No.8 в САЩ Doggumentary, осъществен с участието на някои от най-големите имена на съвременната музикална сцена.

Сподели.