2011 MTV Europe Music Awards: номинациите

Pinterest LinkedIn +

Lady Gaga е големият фаворит за тазгодишните европейски музикални награди на MTV, които ще бъдат раздадени на 6 ноември в Белфаст, с шест номинации, включително в новата категория Biggest Fans.

С по четири номинации са Кати Пери и Бруно Марс, а Адел, чийто втори студиен албум "21" е най-продаваният запис от двете страни на океана от началото на 2011 г. до момента, и Джъстин Бийбър – най-популярният артист в социалните мрежи, са номинирани в три категории всеки.

Lady Gaga, която се сдоби с две награди Moonman от тазгодишните видео музикални награди на MTV (VMAs), раздадени в края на август, е претендент за Най-добър видеоклип (за Born This Way), Най-добър поп артист, Най-добра изпълнителка и Най-добри концертни изяви. В тази категория тя ще премери сили с Coldplay, Foo Fighters и Red Hot Chili Peppers – три от бандите, номинирани за Най-добра рок банда, наред с Linkin Park и Kings Of Leon.

Британците, чийто пети студиен албум (Mylo Xyloto) ще се появи по-малко от две седмици преди церемонията в Белфаст (първата в историята на EMA, хоствана в Северна Ирландия), ще участват в спора за титлата Най-добър британски/ирландски артист или група, която ако не при тях, ще отиде при Адел, Florence And The Machine, Jessie J или Kasabian.

Тазгодишните носители на Grammy, Brit и Polaris Music Prize за Най-добър албум - Arcade Fire, са въвлечени в битката за Най-доброто от световната сцена и Най-добър алтърнатив артист или група. Black Eyed Peas, Diddy Dirty Money, Енрике Иглесиас, Kings of Leon, Linkin Park, Ози Озбърн, Snoop Dogg, My Chemical Romance и 30 Seconds to Mars са останалите девет претендента за първата награда, като последните две групи, наред с Arctic Monkeys и The Strokes, са конкурентите на канадския инди рок октет и за втората награда.

В хип-хоп категорията спорът ще е между обичайните заподозрени Eminem, Lil Wayne, Jay-Z & Kanye West, Snoop Dogg плюс Pitbull, за който 2011 г. бе най-успешната в кариерата му, след като колаборацията му с Ne-Yo, Afrojack и Nayer - Give Me Everything, го изведе за първи път до първото място в американския сингъл чарт.

Той участва и в едно от петте парчета, номинирани в топ категорията на MTV EMA – No.1 хитът On The Floor на Дженифър Лопес. Останалите четири заглавия, съставляващи категорията Най-добра песен на 2011 година, са Rolling In The Deep на Адел, Grenade на Бруно Марс, Firework на Кати Пери и Born This Way на Lady Gaga.


Сподели.