Snoop Dogg пуска собствена видео игра за конзолите и мобилните устройства Way of the Dogg

Pinterest LinkedIn +

След като записа малка роля в Tekken Tag Tournament 2, малко по-късно тази година Snoop Dogg, известен още като Snoop Lion, отново ще стане герой на видеогра, която може да бъде определена като биографична или, както култовият рапър сам я определя, като първата "геймификация" на неговата музика.

Way of the Dogg е ритъм/екшън продукция, дело на студиото Echo Peak (Chime Chris Donlan), работещо в тясно и силно задимено сътрудничество със Snoop Dogg, и ще бъде издадена от 505 Games в XBLA, PSN и за Android и iOS мобилните устройства по-късно тази година.

Точната дата все още не е фиксирана, но най-вероятно ще бъде близка до тази на новия филм на Snoop – Reincarnated, излизащ на 23 април. Той от своя страна ще бъде предшестван от рилийза на 12-тия му студиен албум, също така озаглавен Reincarnated и подписан с новия му псевдоним Snoop Lion, на 15 март.

"Way of the Dogg е начин на живот, начинът, по който правите това, което правите и улавяте бийта, ритъма и духа на моята на музика. Не става дума за това кое сте или къде сте били, a за това накъде сте се запътили. Тази игра разкрива начина, по който ние се развиваме като личности, a главният персонаж, околната среда и посоката, която играчите трябва да следват, олицетворяват моето собствено пътешествие в личностното ми прераждане като Snoop Lion", коментира звездата в типичния си отнесен стил.

Във всяко ниво от Way of the Dogg Snoop се сблъсква с различен неприятел на различна локация, базирана на някои от неговите най-емблематични парчета.

Сподели.