Снимки от България в 84-годишен брой на National Geographic

Pinterest LinkedIn +

Всички българи се гордеем с красотата на нашата родина и винаги сме щастливи, когато можем да я покажем на повече хора. В началото на миналия век списанието National Geographic е давало възможността на читателите си да се запознават с различни красиви места по света, а едно от тези китни кътчета се оказва България.

В августовския брой на списанието от 1932 г. са публикувани много цветни снимки от нашата страна, които са запечатали детайли от тогавашния начин на живот, културата и обичаите ни. Репортажът има три подзаглавия: "България, фермерска земя без ферма", "Долината на розите" и "Под сянката на българските манастири".

Автор на пътеписа е големият пътешественик и авантюрист Мейнард Оуен Уилям, който обикаля цяла България заедно с фотографа Вилхем Тобиен. Уилям описва подробно пътешествието и споделя любопитни моменти от историята ни, наблюдения за манастирите, селата и празниците в страната ни. Освен това разказва как се е зародил българският театър, а величествените планини и розовите долини също не са пропуснати.

Сподели.