Смартфони с повече от една операционна система?

Pinterest LinkedIn +

Раздвижването при мобилните операционни системи е стабилно и съревнованието между основните играчи като Android, Windows и Symbian никога не е било толкова коментирано.

Търсейки своя нов модел, повечето потребители през последната година избират първо с коя операционна система да е той.

Скоро обаче, ситуацията ще се промени, стана ясно седмица след края на най-големия телекомуникационен форум MWC 2011. В неговите рамки бяха проведени срещи между различни компании и бе постигнато съгласие относно това през 2012 година да се появят смартфони, които да могат да работят с различни операционни системи, подобно на компютрите.

Когато потребител купува PC той сам решава какво да използва – Windows XP, Vista, Linux. Съвсем скоро се очаква същото да се случи и при умните телефони, тъй като те вече са достатъчно мощни, за да го понесат. Очакванията са след кратко време потребителят да взима своя смартфон с една платформа, но свободно да може да я замени в последствие с друга.

Всъщност мобилните телефони, работещи с различни операционни системи не са абсолютна новост. Съвсем неофициално ентусиасти преди време доказаха, че такива телефони има и в момента. На HTC HD2, който по принцип работи с Windows Mobile, потребители демонстрираха как може да се инсталира Android, MeeGo и дори Linux.

Сподели.