Служители на Bohemia Interactive (Arma 3) арестувани за шпионаж

Pinterest LinkedIn +

Двама служители на чешкото студио Bohemia Interactive, производител на популярната тактическа военна поредица Arma (ARMA: Armed Assault, ARMA 2, ARMA 2: Operation Arrowhead, ARMA 3), са били арестувани от гръцката полиция по обвинение в шпионаж.

Двамата са били задържани, докато са снимали с камери във военни бази на о-в Лемнос – един от няколкото острова в Егейско море, които според футуристичния сюжет на предстоящата ARMA 3 са завладени от Източната армия, водена от Иран.

Първоначално разпространена от гръцките медии, без да се посочват имената на обвиняемите, информацията бе потвърдена от изпълнителния директор на Bohemia Interactive чрез изявление във форумите на студиото. "На този етап предпочитаме да не обсъждаме тази тема в нашите форуми - не и докато не се запознаем по-задълбочено със случая", пише Marek Spanel.

ARMA 3 трябва да излезе за PC в самото начало на 2013 г. Действието в играта, която ще се отличава с фотореалистична околна среда, се развива в средата на 30-те години на XXI в., когато военните сили на НАТО са съсредоточени в Европа, за да се противопоставят на нашествието на Иран.

Сподели.