Словенците от "Сидхарта" празнуват 20 години на сцената

Pinterest LinkedIn +

Тази година словенската банда "Сидхарта" ("Siddharta") празнува 20 години от издаването на дебютния си албум, озаглавен "ID".

Като част от подготовката за 20-тата годишнина  албумът беше презаписан. Новите записи ще излязат под ново заглавие – "ID20". Звукозаписният процес беше заснет и в
идеоклиповете към отделните песни ще бъдат качени и излъчени в официалния YouTube канал на "Сидхарта" през следващите няколко седмици.

Първата песен, която ще излезе на малки и големи екрани, е "Črnobelo", което показва, че песните няма да излизат по реда, в който са записани на албума. Ексклузивно безплатно сваляне на албума в продължение на 14 дни е възможно от тук. Той е наличен и в стрийминг платформите, а скоро може да бъде слушан и на плоча.

"Сидхарта" е една от най-популярните рок банди в Словения. Последните три албума на групата събират над 600 000 стрийма само за последната година и повече от 1 250000 изобщо (без да броим YouTube). Бандата разпродава най-голямата зала в Словения 3 поредни пъти и има лоялна аудитория в Германия, Полша и в Източна Европа.
 
Сподели.